RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Picnic: Geen capaciteit voor zoveel aanmeldingen

1/2
AMERSFOORT - Online supermarkt Picnic kan het aantal aanmeldingen dat is binnengekomen voor de gratis boodschappenbezorgservice niet aan. Sinds de officiŽle lancering woensdag hebben zich zo'n 3300 Amersfoorters aangemeld.

Initiatiefnemer Michiel Muller is verrast door het aantal aanmeldingen. "Het is natuurlijk fantastisch nieuws, maar dit hadden we nooit kunnen bedenken. Het zijn zoveel meer aanmeldingen dan gedacht en dat gelijk zo snel."


WACHTLIJST

Picnic heeft op dit moment acht auto's. Het bedrijf wacht nu op acht extra auto's, die gelijk deze week zijn bijbesteld. Ook neemt Picnic extra bezorgers aan. Muller: "Op het moment hebben we de capaciteit niet, dus moeten klanten nog even wachten. We verwachten elke week enkele honderden klanten in te kunnen schrijven." Wie zich nu aanmeldt, wordt op een wachtlijst geplaatst.

De nieuwe supermarkt heeft een manier van bezorgen ontwikkeld waardoor tussenschakels worden vermeden om de kosten laag te houden. Klanten bestellen voor 23.00 uur 's avonds via een app op hun smartphone of tablet de gewenste boodschappen. Die worden dan besteld bij leveranciers en worden in de loop van de volgende dag met elektrische auto's bij mensen thuis afgeleverd.


KINDERZIEKTES

Picnic testte de service de afgelopen twee maanden met een pilot in Amersfoort waaraan 450 bewoners meededen. Nu is de service voor iedereen in Amersfoort beschikbaar. Als de service daar eenmaal goed loopt, wil Picnic uitbreiden naar andere steden. "Maar voor het zover is, moet alles hier goed lopen. Eerst moeten de kinderziektes eruit."

Booschappen gratis bezorgen is inmiddels niet meer uniek. Ook Jumbo biedt sinds kort een bezorgservice aan. In Utrecht levert Extramarkt van Hout sinds december 2012 boodschappen gratis aan huis.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht