Reeks autobranden in Wijk bij Duurstede

WIJK BIJ DUURSTEDE - De wijk Heul in Wijk bij Duurstede is zaterdagnacht opgeschrikt door een reeks autobranden.
Rond 03.00 uur kwam een melding binnen van autobranden aan de Haraldstraat. Op de parkeerplaats stonden op twee plaatsen in totaal vier voertuigen in brand. Even verderop was er ook nog een beginnende autobrand op de Karolingersweg.

ONTPLOFFINGEN

Volgens een getuige zijn er ontploffingen geweest. Hierdoor hebben meerdere auto's schade opgelopen. Nadat de recherche de parkeerplaats zondag rond het middaguur vrij gaf, konden de eigenaren bij hun auto's. Burgemeester Tjapko Poppens heeft een bezoek gebracht aan de parkeerplaats.
De politie onderzoekt of er een verband is tussen de verschillende branden. "Wij sluiten zeker niet uit dat het hier gaat om brandstichting. Wij doen onderzoek naar wie hier mogelijk verantwoordelijk voor is." Via Burgernet is er een oproep uitgegaan naar getuigen. "We hebben wel al met een aantal mensen gesproken. Als iemand nog iets gezien heeft en dat nog niet gemeld heeft aan de politie dan hoop ik dat ze dat wel nog willen doen", aldus de politie.
Volgens de lokale nieuwssite Ditiswijk.nl hebben de afgelopen drie jaar dertien auto's in brand gestaan in een straal van 150 meter.

Beelden van de branden

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.