Wijk bij Duurstede in de ban van autobranden

WIJK BIJ DUURSTEDE - De autobranden van zaterdagnacht zijn het gesprek van de dag in de omgeving van de Haraldstraat en de Karolingersweg in Wijk bij Duurstede. Op verschillende plekken in de wijk Heul stonden drie busjes en twee auto's in brand.
Daniël de Heus heeft dubbel pech. Zowel zijn bus als zijn auto werd getroffen. "Net voor 03.00 uur hoorden we een enorme knal. Ik keek achter uit het raam en ik zag drie busjes branden. Ik ben naar buiten gegaan en ik heb mijn auto weg kunnen rijden om die zoveel mogelijk te sparen. Die heeft schade op de achterkant, het dak en de zijkant, maar het meeste is er gelukkig nog van over."

MEER SCHADE

De hele zondagochtend heeft de recherche forensisch onderzoek gedaan naar de oorzaak van de branden. Toen zij tegen het middaguur klaar waren, mochten de autobezitters bij hun auto's. Daar schrokken de bewoners van de schade. Door ontploffingen hebben ook andere geparkeerde auto's schade opgelopen.
De Heus is enigszins gelaten over het lot dat hem heeft getroffen: "Ja, ik ben boos, maar je doet er niks aan."
Het is niet de eerste keer dat er in de buurt auto's in vlammen opgaan. Volgens een lokale nieuwssite hebben de afgelopen drie jaar dertien auto's in brand gestaan in een straal van 150 meter. De Heus heeft dat ook gehoord: "Het schijnt de laatste jaren vaker te zijn gebeurd, maar je denkt steeds dat het bij een ander is. Vannacht maak je het zelf mee."

BRANDSTICHTING

De politie sluit brandstichting niet uit. De Heus weet wel zeker dat de branden niet bij toeval zijn ontstaan: "Het zijn volgens mij geen mensen die uit de kroeg komen die zoiets even doen. Het is volgens mij wel georganiseerd."

Reportage uit U Vandaag over de autobranden in Wijk bij Duurstede

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.