Baarn vangt 150 vluchtelingen op

BAARN - Baarn sluit sportcentrum De Trits voor zeker drie dagen om 150 vluchtelingen op te vangen. Ook het zwembad gaat vanaf maandag dicht. Dat heeft de gemeente zondag bekendgemaakt. De vluchtelingen worden maandag rond 18.00 uur verwacht. Maandagavond wordt een bijeenkomst voor inwoners gehouden in het Baarnsch Lyceum.
De gemeente schrijft in een open brief aan de inwoners dat ze net als veel andere gemeentes tegemoet komt aan de oproep van het rijk om vluchtelingen tijdelijke "crisisnoodopvang" te bieden. Ook is er een website met informatie ingericht.
Welzijn Baarn meldt aan RTV Utrecht dat er inmiddels voldoende vrijwilligers zijn gevonden om bij de opvang te helpen. Protesten zijn er echter ook. Zo zijn er bij De Trits spandoeken opgehangen om het ongenoegen te uiten over de komst van de vluchtelingen.
De Trits aan de Goeman Borgesiuslaan sluit op maandag om 12.00 uur de deuren. Clubs, verenigingen en ouders van kinderen die de sporthal en het zwembad gebruiken worden door de beheerder ingelicht. De opvang wordt 24 uur per dag beveiligd. De opvang geldt voor "in principe 72 uur", schrijft burgemeester Mark Röell in de brief.
De gemeente zamelt spullen voor de vluchtelingen in en vraagt inwoners om dekens, handdoeken en ondergoed. Ook kinderbedjes en speelgoed zijn welkom, maar knuffels liever niet in verband met de hygiëne.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.