Week tegen woninginbraak: Rhenense oefenboef en Amerfoortse anti-helingapp

PROVINCIE UTRECHT - Utrechtse gemeenten waarschuwen hun inwoners vanaf maandag weer een week lang voor woninginbrekers. Het najaar is namelijk de tijd dat het weer langer donker blijft en daardoor is het voor dieven gemakkelijker om toe te slaan.
In de traditionele Week tegen woningbraak geven veel gemeenten samen met de politie tips over hoe woninginbraken het beste voorkomen kunnen worden. Die voorlichting vindt vooral plaats tijdens speciale activiteiten.

OEFENBOEF

Zo test de politie in Rhenen de waakzaamheid van de inwoners. Een zogenaamde inbreker gaat zich deze week verdacht gedragen op en rond de Korenbloemstraat. Wie dat ziet wordt opgeroepen om direct 112 te bellen. De bedoeling is dat de oefenboef gepakt wordt met tips van alerte omwonenden.
In Amersfoort gaan Buitengewoon Opsporingsambtenaren van de gemeente samen met studenten van de School voor Veiligheid op straat voorlichting geven over goederenregistratie.

HELINGAPP

Het registreren van persoonlijke eigendommen helpt de politie namelijk bij het sporenonderzoek naar daders en helers. De kans op het terugvinden van gestolen spullen wordt hiermee vergroot. In de Amersfoortse straten wordt uitgelegd hoe de zogeheten
werkt.
De Week tegen Wonginbraak duurt nog tot en met 11 oktober

Districtschef politie Utrecht over het Donkere Dagen Offensief

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.