Schultz opent negen opgeknapte bruggen over Amsterdam-Rijnkanaal

MInister Schultz opent de Galecopperbrug.
MInister Schultz opent de Galecopperbrug. © RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - Minister Schultz van Infrastructuur heeft maandag de officiële opening verricht van negen opgeknapte bruggen over het Amsterdam-Rijnkanaal. Rijkswaterstaat heeft de bruggen hoger en sterker gemaakt om meer ruimte te maken voor grote vrachtschepen en zwaar wegverkeer.
Bij veel bruggen, zoals afgelopen zomer in Breukelen, trok het werk veel bekijks: "Bij sommige bruggen kwamen er wel duizend mensen kijken naar een operatie die toch een paar uur duurt. Sommige mensen kwamen midden in de nacht langs om te kijken hoe hun oude brug werd weggehaald of juist werd teruggeplaatst," zegt Rijkswaterstaat.
Minister Schultz voer onder meer onder de grootste brug door, de Galecopperbrug bij de A12 langs Utrecht. Een boot bracht haar naar de Jutphasebrug, die in het weekend van 17 en 18 oktober als laatste van de negen bruggen klaar is.
Acht van de negen bruggen maken deel uit van het project KARGO. Dat staat voor Kunstwerken Amsterdam-Rijnkanaal Groot Onderhoud. De stalen boogbruggen stammen uit de periode 1934-1976.

Verslaggever Dennis van Ommeren bij de Galecopperbrug.
Minister opent opgeknapte bruggen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.