Gedupeerde Amersfoortse scouts krijgen hulp uit hele land

AMERSFOORT - De Amersfoortse waterscoutclub Karel Doormangroep krijgt hulp aangeboden uit het hele land. Dat heeft voorzitter Bram van der Hoef gezegd op Radio M Utrecht. De vereniging is zwaar gedupeerd door de verwoestende brand van afgelopen weekend.
Bij de brand van zaterdagochtend raakten niet alleen de panden op het terrein aan de Stuw beschadigd. Veel spullen die in de loodsen lagen, gingen ook in vlammen op. De verbrande touwen en zeilen waren uitgerekend komend weekend nodig voor een scoutingkamp, dat daardoor niet door dreigde te kunnen gaan.
Maar na een oproep hebben de waterscouts veel spullen aangeboden gekregen, waaronder een groepstent. Daardoor kunnen de scouts dit weekend toch op kamp. Toch zijn er nog best wat spullen welkom, zegt Van der Hoef: "De Karel Doormangroep zou nog wel een toiletwagen en voor twee boten nog zeilen en riemen kunnen gebruiken."
Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Van der Hoef hoopt daar woensdag van de politie meer over te horen. De recherche onderzoekt de zaak.

Bram van der Hoef op Radio M Utrecht over de inzamelingsactie
Brand bij waterscouting

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.