"Trambaan verlengen naar Vianen"

UTRECHT/VIANEN - De trambaan van Utrecht naar Nieuwegein moet worden doorgetrokken naar Vianen. Daarvoor pleit de VVD in de provincie Utrecht.
Met de komst van de nieuwbouwwijk Hoef en Haag is er een grotere vraag naar goede bereikbaarheid en openbaar vervoer, stelt de partij. Eerder bleek verlenging niet haalbaar, maar Statenlid Willem Joustra vraagt maandag in een commissievergadering om een nieuw onderzoek naar de mogelijkheden.
"Onze voorkeur gaat naar verlenging van de trambaan langs de A27 bij Hoef en Haag aan de oostzijde van Vianen. Zo kunnen de inwoners van Vianen optimaal gebruik maken van de tram", zegt Joustra.
De nieuwe aansluiting moet daarnaast leiden tot een kortere reistijd en een directe verbinding met het Utrecht Science Park (Uithof). Ook komt een betere verbinding met de oostkant van Utrecht een stap dichterbij met het doortrekken van de baan, stelt de VVD.
"Efficiënt openbaar vervoer moet ervoor zorgen dat de wegen rond Utrecht niet dichtslibben. Utrecht is de draaischijf van Nederland. De goede doorstroming van de wegen rond Utrecht is voor heel Nederland van economisch en maatschappelijk belang", aldus Joustra.

Statenlid Joustra over het tramplan

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.