Verjaardagspartijtje parlement krijgt Utrechts tintje

UTRECHT - De viering van de 200e verjaardag van het Nederlandse parlement krijgt een Utrechtse kleurtje. De Utrechtse harpist Remy van Kesteren verzorgt de muzikale omlijsting van het verjaardagsfeestje, dat 16 oktober wordt gevierd. Ook andere artiesten als Douwe Bob en 'fietskunstenaar' Dez Maarssen, zijn van de partij.
Het jubileum in de Ridderzaal wordt gevierd met een Bijzondere Verenigde Vergadering van de Eerste en Tweede kamer. De viering wordt afgesloten met een speciaal gecomponeerd muziekstuk van de Nederlandse componist, dirigent en trombonist Johan de Meij; zijn 'Hymne voor de Staten-Generaal' wordt uitgevoerd door het Residentie Orkest.

FEESTGANGERS

Er is overwegend voor jonge mensen gekozen, omdat het parlement naar de toekomst wil kijken. Feestgangers zijn verder niet alleen de parlementariërs, de koning, leden van het kabinet en vertegenwoordigers van Caraïbisch Nederland, maar ook hoogwaardigheidsbekleders uit binnen- en buitenland.
In het bijzonder worden gasten verwelkomd uit België en Luxemburg, waarmee Nederland 200 jaar geleden een koninkrijk vormde. De commissarissen van de Koning hebben ook nog eens burgers voorgedragen die zich in hun provincie verdienstelijk hebben gemaakt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.