Zware eisen oplichtingszaak Weststaete

UTRECHT - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft maandag forse celstraffen geëist in een grote oplichtingszaak rond het Baarnse familiebedrijf Weststaete.
De verdachten zouden met allerlei bv's en stichtingen 24 miljoen euro hebben opgehaald bij beleggers door hoge rendementen en garanties te beloven. Ze worden onder meer verdacht van oplichting, witwassen en valsheid in geschrifte.
Volgens het OM is vader Hans J. uit Soest de bedenker van de constructie. Zijn zoon Maikel J. probeerde los te komen, maar vader trokt alle macht naar zich toe.

EISEN

Tegen de hoofdverdachte is een gevangenisstraf van vier jaar geëist. Zijn zoon hoorde 2,5 jaar cel eisen en tegen moeder Johanna B. werd 31 dagen geëist plus een werkstraf van 150 uur. De strafeisen zijn met aftrek van voorarrest.
De strafeisen tegen vier andere verdachten variëren van een werkstraf van 240 uur tot een onvoorwaardelijke celstraf van twaalf maanden.
De verdachten werden januari 2014 aangehouden. Bij het doorzoeken van enkele woningen en bedrijfspanden in Baarn, Soest, Amersfoort, Amsterdam en Amstelveen werden wapens, dure auto's en horloges in beslag genomen.

BV'S EN STICHTINGEN

Alle verdachte bv's en stichtingen van de familie, vijftien in totaal, zijn failliet verklaard. Vader Hans J. is in augustus ook persoonlijk failliet verklaard. De advocaten van de vader en zoon houden vol dat hun cliënten onschuldig zijn en zeggen dat het persoonlijke faillissement te wijten is aan de ingreep van justitie.


Zware eisen oplichtingszaak Weststaete

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.