Ruzie binnen ANBO duurt voort

WOERDEN - De ruzie binnen ouderenbond ANBO in Woerden loopt verder op. Hoewel de ledenraad het vertrouwen heeft uitgesproken in directeur Liane den Haan en haar beleid, wil een aantal boze afdelingsvoorzitters zo snel mogelijk met alle lokale besturen om de tafel gaan zitten.
Aanleiding van de ruzie is dat Den Haan de bankrekeningen van de lokale afdelingen blokkeerde vanwege "financiële chaos" bij die afdelingen. Volgens voorzitter Ton Kohlberg van de afdeling Oegstgeest is het daardoor onmogelijk geworden voor lokale afdelingen om activiteiten te organiseren.
Een woordvoerster van Den Haan ontkent dat het voor lokale afdelingen onmogelijk is gemaakt om activiteiten te organiseren. De afdelingen hebben de garantie gekregen dat noodzakelijke overboekingen worden verricht door het hoofdkantoor in Woerden. De raad van toezicht steunt het bevriezen van de bankrekeningen wegens recente problemen met de financiën.
De ledenraad betreurt de commotie die "is ontstaan door onjuiste berichtgeving door dissidenten". In een reactie heeft Den Haan aan Kohlbeck laten weten dat hij per direct is geroyeerd als lid van de ANBO. Volgens haar heeft hij de bond schade toegebracht met "misleidende publieke uitlatingen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.