Omwonenden Hardebollenstraat: Raamexploitant gelooft in sprookjes

UTRECHT - De Utrechtse Breedstraatbuurt vecht tegen de terugkeer van prostituees in de Hardebollenstraat.
Ondernemer en oud-prostituee Caja van Tollie wil de ramen exploiteren onder de vlag van Freya B.V. De vergunning ligt al ter inzage, maar de buurt komt in opstand. Maandagavond kwamen ruim honderd bewoners bijeen in café Marktzicht in de Breedstraat om een actieplan te smeden.

DEALEN EN TIPPELEN

Volgens de stichting Leefbare Breedstraatbuurt gaat de terugkeer van prostituees onherroepelijk zorgen voor de terugkeer van drugshandelaren en andere louche types. "Freya en de pandeigenaren weten niet wat hier aan de hand is geweest, maar wij wel", zegt een bewoner. Het was hier een circus van dealers en er werd getippeld. Sinds de sluiting gaat het juist veel beter."

BEVEILIGERS

Van Tollie zegt dat ze er alles aan doet om overlast te voorkomen. "Freya en de prostituees willen ook geen louche types. We gaan dan ook beveiligers inzetten om te zorgen voor een prettig leefklimaat voor de bewoners en een goed werkklimaat voor de dames."
De stichting Leefbare Breedstraatbuurt gelooft niet in de plannen. "Freya heeft veel geld en gelooft in sprookjes. Maar als je daarin gelooft doe het dan in de Efteling en niet in een woonomgeving", zegt een bewoner.
Van Tollie wijst erop dat ze best met de bewoners in gesprek wil. Ze heeft aangeboden om met hen te vergaderen, maar daarop is tot op heden geen reactie gekomen.
Stichting Leefbare Breedstraatbuurt verzamelt handtekeningen tegen de terugkeer van de ramen en gaat bezwaar maken tegen de vergunning.

Radioreportage: Freya gelooft in sprookjes
Video: Buurt in opstand tegen terugkeer raamprostitie

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.