Raam rijdende bus ingegooid in Amersfoort

AMERSFOORT - In Amersfoort is een ruit van een rijdende Connexxion-bus ingegooid. Er zaten passagiers in de bus, maar niemand raakte gewond.
Het voertuig werd maandagavond rond half negen bekogeld op de Trekvogelweg in de wijk Liendert. Er is een groepje jongens gezien, maar de politie heeft nog niemand kunnen aanhouden en zoekt getuigen.

VVD

Omdat het niet de eerste keer is dat er bussen worden vernield in Amersfoort maakt de VVD zich zorgen. "Het opsporen en vervolgen van dit soort daders dient prioriteit te hebben voordat dit een keer goed fout gaat."

SOORT LOKBUS

VVD-raadslid Kees Kraanen heeft bij burgemeester Lucas Bolsius aan de bel getrokken. "Ik begrijp dat er niet met elke bus een politieauto kan meerijden en ik begrijp ook dat het uitrusten van bussen met externe camera's kostbaar is. Dit laatste kan echter wel in overweging worden genomen. Het zou bijvoorbeeld kunnen gaan om een speciaal uitgeruste bus, inzetbaar op een route waar dat nodig is. Een soort lokbus."
De VVD verzoekt de burgemeester in overleg te treden met de gedeputeerde van de provincie om dit Amersfoortse veiligheidsprobleem bespreekbaar te maken. De VVD-fractie van de Provinciale Staten heeft inmiddels vragen over het incident gesteld aan het regionale collegebestuur.
Connexxion zelf zegt vooralsnog geen maatregelen te nemen. "We hebben wel het vermoeden dat het dat groepje jongeren is geweest dat de buschauffeur heeft gezien, want even later waren ze gevlogen", zegt woordvoerder Hendri Beltman

EERDERE VERNIELINGEN

Afgelopen zomer werden in de Amersfoortse wijk Kruiskamp
. Een van de buschauffeurs kreeg daarbij glas in zijn oog en moest zich laten behandelen in het ziekenhuis.
De haltes Kamp/De Stier, De Flint, Peulstraat, Evertsenstraat en Neptunusplein werden een week lang gemeden na de vernielingen. De bekogelingen kwamen voort uit een demonstratie tegen het politiegeweld in Den Haag waarbij een man om het leven kwam.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.