Vluchtelingen Amersfoort voor enkele weken naar oude school

AMERSFOORT - De honderd vluchtelingen die zijn opgevangen in de Amersfoortse sporthal Schuilenburg gaan donderdag verhuizen. Ze krijgen voor enkele weken onderdak in de voormalige Anne Annemaschool aan de Verdistraat 53.
Zodra de definitieve einddatum van de crisisopvang bekend is, worden inwoners per brief geïnformeerd, laat de gemeente weten.
Het gaat om honderd mannen, vrouwen en kinderen die hier sinds 30 september opgevangen zijn. Driekwart komt uit Syrië. De anderen zijn gevlucht uit Eritrea, Oekraïne, Irak, Palestina en Libanon. Er zijn 22 kinderen bij.
De groep verbleef de afgelopen weken op diverse tijdelijke crisisopvanglocaties in het land. Sinds woensdag 30 september zitten ze in Amersfoort.
Door de voormalige Anne Annemaschool in te richten als tijdelijke crisisopvang wordt de groep nu "rust en stabiliteit" geboden, meldt de gemeente.
De gemeente benadrukt dat de bouwplannen op deze locatie (waarvoor het voormalige schoolgebouw gesloopt wordt) geen vertraging oplopen door de opvang.
Woensdagavond kunnen Amersfoorters tussen 19.30 en 20.30 uur een kijkje nemen in de opvanglocatie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.