Verblijf vluchtelingen Baarn verlengd tot zaterdag

BAARN - De vluchtelingen die maandagavond zijn aangekomen bij sportcentrum De Trits in Baarn blijven tot uiterlijk zaterdag 18.00 uur. Daarna worden ze overgebracht naar een andere locatie.
"De opvang geeft een enorme druk op de buurt en op de locatie", aldus de burgemeester. Vanwege het verblijf van de vluchtelingen is De Trits, inclusief het zwembad, een aantal dagen gesloten. Dinsdagmiddag werd bekend dat het zwembad zaterdag gewoon weer gebruikt kan worden voor het al eerder geplande afzwemmen.
Maandag arriveerden 150 voornamelijk Syrische vluchtelingen in De Trits. De groep is via Geleen en Veenendaal nu in Baarn terechtgekomen. De vluchtelingen zouden eerst 72 uur blijven, dinsdag werd dit verlengd met 48 uur extra. Dit betekent dat de groep tot uiterlijk zaterdag 18.00 uur kan blijven.
De vluchtelingen werden door burgemeester Röell en tientallen inwoners van Baarn onthaald. Er is ook kritiek op de opvang. Tegenstanders hebben dit weekend spandoeken opgehangen bij het sportcentrum. Röell zegt hierop dat "mensen het recht hebben om een tegengeluid te laten horen", maar dat de spandoeken wel zijn weggehaald.

Interview met burgemeester Röell op Radio M

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.