Broese en gemeente Utrecht voor de rechter

© RTV Utrecht
UTRECHT - Broese en de gemeente Utrecht stonden dinsdag tegenover elkaar in de Utrechtse rechtbank. De gemeente wil dat de boekhandel eind 2016 uit het pand aan de Stadhuisbrug vertrekt. Volgens Broese zijn er duidelijke afspraken gemaakt en kunnen ze niet weggestuurd worden.
De eigenaren van de winkel, het echtpaar Van Doorn, is verbijsterd: "Wij menen dat we een overeenkomst hebben gesloten met de gemeente. Daarin staat dat wanneer de bibliotheek per 1 januari 2015 geen andere plek zou hebben, wij ons huurcontract met 5 jaar zouden mogen verlengen."

ONBEGRIJPELIJK

De bibliotheek is in hetzelfde pand als Broese Boekverkopers gevestigd. De gemeente maakte eind juni van dit jaar bekend dat de bibliotheek naar het postkantoor op de Neude verhuist. Dat was maanden na de deadline en dus zou het huurcontract verlengd moeten worden, stelt Sandra van Doorn. "Wij vinden het onbegrijpelijk. Als wij anderhalf jaar geleden hadden geweten dat dit zou gaan spelen, waren we er niet aan begonnen. Dan was Broese niet meer op deze plek aanwezig geweest."
De gemeente Utrecht wil niet inhoudelijk op de zaak reageren. Wel laat een woordvoerder via een schriftelijke reactie weten dat de gemeente Broese erg waardeert als onderneming in de binnenstad. De gemeente geeft aan bereid te zijn om passende vervangende ruimte te vinden.
Op woensdag 11 november doet de rechter uitspraak.

De gemeente wil dat Broese eind 2016 uit het pand vertrekt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.