Activisten verstoren gemeenteraad Zeist, vijf arrestaties

ZEIST/SOESTERBERG - De burgemeester van Zeist heeft dinsdagavond de vergadering van de gemeenteraad geschorst, nadat demonstranten luidkeels hun mening hadden laten horen over kinderen van vluchtelingen die in Kamp van Zeist worden opgesloten. De politie heeft vijf mensen aangehouden.
De activisten horen bij de Anarchistische Anti-deportatie Groep Utrecht (AAGU), die eerder op de dag al van zich liet horen bij de poort van Kamp van Zeist in Soesterberg en voor het gemeentehuis van Zeist. Volgens een woordvoerder van de politie verliepen die demonstraties rustig.
Tijdens de raadsvergadering ging het mis. De actievoerders op de publieke tribune weigerden de orde van de vergadering te volgen. De bijeenkomst werd geschorst, waarop de politie ingreep omdat de openbare orde was verstoord.
De AAGU protesteert tegen de zogenoemde gesloten gezinsvoorziening in Kamp van Zeist. Gezinnen met minderjarige kinderen en alleenstaande minderjarige vreemdelingen worden niet meer in reguliere centra geplaatst. Volgens de actievoerders gaat het om een gevangenis, waar kinderen niet in thuishoren. Bovendien bouwt Justitie volgend jaar een nieuwe voorziening binnen de muren van Kamp van Zeist.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.