Drukke ochtendspits door verschillende ongelukken

Gekantelde vrachtwagen op de A28
Gekantelde vrachtwagen op de A28 © RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - Het is een drukke ochtendspits rondom Utrecht en Amersfoort. De reden hiervoor is een gekantelde vrachtwagen op de A28 bij Soesterberg en een aanrijding op de A12 bij Maarsbergen.

A28

De gekantelde vrachtwagen op de A28 ter hoogte van Soesterberg is woensdagochtend geborgen. Het voertuig kwam in de vroege ochtend op zijn kant in de middenberm terecht. De rijbanen zijn inmiddels vrijgegeven. In de richting van Utrecht staat nog enkele kilometers file. Rijkswaterstaat meldt wel dat de omleidingsroutes via de A1, A30 en A27 vol staan en dat het advies om die te nemen niet meer geldt. Volgens de VerkeersInformatieDienst is het ook op de binnenwegen in de omgeving erg druk. Rijkswaterstaat meldt verder dat ter vervanging van de vangrail een tijdelijke barrière is geplaatst. In de avond wordt de beschadigde vangrail definitief vervangen.

A12

Op de A12 Arnhem richting Utrecht was een aanrijding bij Maarsbergen. Die veroorzaakte ook een file, maar die is inmiddels opgelost.

A27

Vanmorgen waren er ook problemen op de A27 bij Hagestein. Daar waren glasplaten van een vrachtwagen afgevallen. Die zijn door een hijskraan weggetakeld. De weg is weer vrij.
Volgens de VID is het opvallend drukke woensdagochtend. Met een totaal aan 229 kilometer file in heel Nederland en vooral hevige drukte in onze provincie.

Gekantelde vrachtwagen A28

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.