Zeist en Soest praten over opvang 750 vluchtingen

ZEIST - De gemeentes Zeist en Soest zijn weer in gesprek over de opvang van een groep vluchtelingen in de gebouwen van het voormalige Militair Luchtvaart Museum in Zeist. Een week geleden stemde de gemeenteraad van Soest nog unaniem tegen de komst van een noodopvang voor 750 mensen. Het terrein staat in Zeist, maar is alleen te bereiken via de gemeente Soest.
"In een goede relatie knettert het wel eens. Maar afgelopen maandag hebben we de draad weer opgepakt en hebben we heel goed gesproken", zegt burgemeester Koos Janssen van Zeist over de relatie met de gemeente Soest tegen RTV Utrecht. "We hopen eind deze week, begin volgende week met haalbare, goede plannen te komen om humane hulp te bieden aan de vluchtelingen."

INSPRAAKAVOND

Woensdag 14 oktober is er een informatieavond met de inwoners van de twee gemeenten waarin Zeist en Soest de plannen aan de mensen voorleggen. Janssen begrijpt dat er onrust is over de extra opvang van vluchtelingen: "Ik heb ook echt oog voor de zorg en de opvatting van de mensen. Niet iedereen zit op dit grote vraagstuk te wachten, maar we moeten er wel wat mee. Dus ook in Zeist en Soest."
Volgens burgemeester Janssen is het een 'kwestie van weken' dat de vluchtelingen komen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.