Fusie Hofpoort en St. Antonius mag doorgaan

WOERDEN/NIEUWEGEIN - De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) is akkoord met de fusie van het Hofpoort Ziekenhuis in Woerden met Sint Antonius. Alle betrokkenen zijn gehoord en de spoedeisende hulp en acute verloskunde komen niet in gevaar, aldus NZa.
"Hoewel het proces niet altijd onbetwist verliep, zijn zowel de medezeggenschapsorganen als de gemeenten in de regio van het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis zorgvuldig betrokken bij de voorbereiding van de fusie", zegt de NZa. De verplaatsing van de spoedzorg in Woerden naar locaties van het St. Antonius blijft binnen de landelijk vastgestelde normen, zegt het NZa.
De cliëntenraad van het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis en de gemeente Woerden zijn het niet eens met de plannen van de raden van bestuur voor een verschraling van het zorgaanbod in Woerden. "De raden van bestuur hebben deze opvattingen meegewogen in hun besluitvorming, maar hebben andere keuzes gemaakt", schrijft de NZa. "Dat kan, in een fusieproces hebben de stakeholders een adviserende rol."
De NZa heeft de afgelopen maanden gesprekken gevoerd met de bestuurders van beide ziekenhuizen. Ook is gesproken met de cliëntenraad en de ondernemingsraad van het Zuwe Hofpoort, met de gemeente Woerden, een vertegenwoordiging van de omliggende gemeenten en met de belangrijkste zorgverzekeraars.
De Autoriteit Consument en Markt had de fusie al goedgekeurd. Nu ook de NZa groen licht heeft gegeven, ligt de weg vrij voor de raden van bestuur om de plannen uit te voeren.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.