RTV Utrecht-nieuws ook in NOS Journaal

UTRECHT - Het nieuws van de regionale omroepen moet vanaf februari ook te zien zijn in het NOS Journaal. Er wordt met de NPO overlegd over een blok van vijf minuten in de doordeweekse middagbulletins.
De NOS en de regionale omroepen werken al meer dan twintig jaar op diverse manieren samen bij het uitwisselen van nieuws. Sinds kort zijn berichten van de regionale omroepen ook te lezen op nos.nl.
"De journalistieke samenwerking tussen de regio en de NOS wordt steeds intenser en gaat ook steeds een stapje verder", zegt algemeen directeur Jan de Jong van de NOS. "Deze nieuwe bulletins zijn geen stap maar een sprong voorwaarts. Dat is goed. Maar onze gezamenlijke ambities reiken nog veel verder."
Ook directeur Gerard Schuiteman van Stichting ROOS, de regionale omroeporganisatie, is blij met de nieuwe ontwikkeling. "Deze sprong in onze samenwerking is zeker niet de laatste. Doelstelling blijft om het aanbod op de landelijke kanalen met regionaal media-aanbod te verrijken en de zichtbaarheid en het bereik van de regionale omroep te vergroten."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.