Vluchtelingen aangekomen in Bunschoten

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - In Bunschoten zijn donderdag 125 vluchtelingen opgevangen in sporthal De Kuil, die is omgebouwd tot crisisnoodopvang. Inmiddels hebben zich al 250 vrijwilligers gemeld om de groep te helpen.
Burgemeester Van de Groep vertelde de inwoners van Bunschoten woensdagavond op een informatiebijeenkomst dat de sporthal tot zeker maandag niet gebruikt kan worden.
Over de veiligheid hoeft niemand zich zorgen te maken, zegt Van de Groep. "Verschillende gemeentes zijn ons voorgegaan en dat gaat over het algemeen erg goed. En van collega-burgemeesters heb ik begrepen dat de zorg over de veiligheid snel afneemt zodra men ziet wat voor mensen het zijn en hoe ze zich gedragen."
De Spakenburgse Vrijheidspartij ziet de komst van de vluchtelingen met lede ogen aan. Volgens raadslid Koops zitten veel mensen in Bunschoten en Spakenburg er niet op te wachten en worden de coalitiepartijen ChristenUnie en CDA helemaal niet gesteund. "Er wordt een besluit genomen door de twee grote partijen, maar in de achterban zitten volgens mij ook mensen die er anders over denken dan dat er besloten is", aldus Koops.
Stichting De Genadebron in Bunschoten coördineert de inzameling van hulpgoederen en zegt dat er op dit moment vooral behoefte is aan spelletjes en andere dingen waar kinderen en volwassenen zich mee bezig kunnen houden.

Vluchtelingen aangekomen in Bunschoten en rondleiding in crisisopvang Houten
U Vandaag over de vluchtelingen in Bunschoten en Houten

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.