Weerdsingel Westzijde in Utrecht dicht voor herinrichting

UTRECHT - De Weerdsingel Westzijde in het centrum van Utrecht gaat de komende weken op de schop en wordt daarom afgesloten voor het verkeer. De weg moet volgens de gemeente tijdelijk dicht omdat er anders teveel opstoppingen zijn. Tijdens de herinrichting rijdt buslijn 23 niet.
De weg wordt heringericht om een betere aansluiting te maken op Oudenoord en Paardenveld. Ook komen er parkeerplaatsen en een extra fietsstrook bij op de weg, die naast een stuk singel ligt.
Na de herinrichting zal er minder ruimte voor autoverkeer overblijven. De gemeente wil dat de Weerdsingel Westzijde alleen voor bestemmingsverkeer wordt gebruikt. Doorgaand verkeer zou moeten omrijden via onder meer de Marnixlaan. Het stadsbestuur hoopt dat daardoor de luchtkwaliteit beter wordt.
Er waren plannen om de weg definitief af te sluiten voor doorgaand verkeer, maar die zijn aangepast. De VVD wilde dat de weg open zou blijven en schrapte de zogeheten knip bij de Monicabrug. In plaats daarvan wordt autoverkeer met verkeerslichten moeilijker gemaakt om de weg te gebruiken.
De weg moet op 9 november weer opengaan voor doorgaand verkeer.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.