Woerden superstijger op woningmarkt

WOERDEN - Nergens in de provincie Utrecht stijgen de huizenprijzen meer dan in Woerden. Dat blijkt uit cijfers van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM). De regio Woerden laat in het derde kwartaal een waardestijging van 9,8 procent zien, terwijl Stichtse Vecht en Utrecht niet boven de 2 procent uitkomen.
Woerden, Montfoort en Lopik staan als gebied zelfs op een tweede plek in de randstad. Alleen Amsterdam weet met 13,9 procent Woerden voor te blijven. In de regio's Amersfoort en Bunnik-Zeist ligt de stijging op iets minder dan 5 procent.
In juni, juli en augustus werden in de regio Woerden 187 woonhuizen verkocht. De gemiddelde waarde bedroeg 242.000 euro.
In Nederland werden woningen tijdens de afgelopen drie maanden sneller verkocht. De verkooptijd was gemiddeld 98 dagen, voor het eerst sinds 2008 korter dan 100 dagen.
Eén op de vijf huizen wordt overigens nog wel verkocht met verlies. Vooral twintigers hebben hier volgens de NVM mee te maken omdat zij een huis kochten op de top van de markt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.