RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Utrechtse huiseigenaren kunnen erfpacht afkopen

PROVINCIE UTRECHT -

Utrechters met een eigen woning waar zogeheten gemeentelijke erfpacht op zit, kunnen de eigenaar worden van de grond waar hun huis op staat. Dat heeft het Utrechtse college voorgesteld aan de gemeenteraad.

Alleen woningen en appartementen in gebieden met een woonbestemming komen voor het plan in aanmerking. Woningen in gebieden met gemengde functies, zoals het centrumgebied of op bedrijventerreinen, komen niet in aanmerking voor omzetting.


WETHOUDER

Wethouder Kees Geldof is enthousiast over het plan: "Mensen die eigenaar zijn van een woning moeten volgens ons ook het volledige eigendom over de grond eronder kunnen krijgen. Dit hadden we al geregeld voor nieuwbouwhuizen en dat willen we nu ook regelen voor bestaande woningen."

Utrecht telt ongeveer 28.000 woningen in particulier bezit op erfpachtgrond. De kosten van het afkopen hangen af van de manier waarop de erfpacht nu geregeld is. Er moeten volgens het voorstel in ieder geval administratiekosten voor betaald worden.

Dit najaar beslist de gemeenteraad over het voorstel.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -