Harde kern FC Utrecht hangt spandoek op tegen vluchtelingen

© Woerden.tv
HARMELEN - Boven de A12 bij Harmelen is in de nacht van donderdag op vrijdag een spandoek opgehangen. Hierop staan leuzen tegen de komst van vluchtelingen. De doeken zijn gemaakt en aan een viaduct bevestigd door de harde kern van FC Utrecht-supporters.
Op de vlag staan de leuzen "Sluit de grenzen. Eigen volk eerst" en "Rutte oprotten". Ook staan de letters "UHF" op het tien meter brede doek. Deze afkorting staat voor Utrecht Hooligans Forever.
De officiële supportersvereniging heeft inmiddels ook gerageerd op de spandoeken: "Dit gaat veel te ver. Ik vind het een kwalijke zaak," aldus voorzitter Teun den Hartog.
Hij vindt dat FC Utrecht er buiten moet worden gehouden: "Dit heeft niets met voetbal te maken. Laat mensen zoiets lekker uit eigen naam doen." Dat laatste geldt wat hem betreft ook voor eventuele deelname van FC Utrecht-aanhangers aan de demonstratie van komende zondag.
Tegenstanders van de opvang van vluchtelingen hebben de afgelopen weken vaker spandoeken opgehangen in het westen van de regio. Eerder hingen er doeken in onder meer Montfoort en Houten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.