Vluchtelingen Woerden mogen langer blijven

WOERDEN - De opvang van vluchtelingen in sporthal Snellerpoort in Woerden wordt met 72 uur verlengd. Het college van B en W heeft vrijdagmiddag gehoor gegeven aan het dringende verzoek van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers de driedaagse opvang te verlengen.
In sporthal Snellerpoort verzorgt Woerden sinds woensdagavond 7 oktober [crisisnoodopvang voor 150 vluchtelingen. Het gaat voornamelijk om gezinnen uit Syrië en Eritrea. Volgens het stadsbestuur is de opvang sober, maar de sfeer goed. Daarom kon de opvang ook verlengd worden.
"Veel mensen zijn bereid de handen uit de mouwen te steken of komen de spullen brengen waar behoefte aan is. Zowel de vluchtelingen als wij vinden dat hartverwarmend", zegt burgemeester Victor Molkenboer. De verwachting is dat de hal vanaf donderdag 15 oktober te gebruiken is door sporters.

STICHTSE VECHT

In Stichtse Vecht komen de fractievoorzitters vrijdagavond in een spoedzitting bijeen om te praten over vluchtelingen. Dat blijkt uit een uitgelekte e-mail naar de fracties. In de onderwerpsregel staat 'COA'. Het gemeentebestuur wil niets over de bijeenkomst kwijt, maar benadrukt dat bewoners worden ingelicht voordat er iets gaat gebeuren.
In Houten is er zaterdagochtend een meet&greet met de vluchtelingen. Die hadden aangegeven graag in contact te komen met de Houtenaren om ze te bedanken. Ook inwoners wilden graag weten wie de tijdelijke buren zijn. De informele ontmoeting is tussen 14.30 en 16.30 uur in het Brandweerhuis. Tolken zijn aanwezig.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.