Opvang 650 vluchtelingen voormalige Militaire Luchtvaartmuseum Zeist

ZEIST - Op het terrein van het voormalige Militaire Luchtvaartmuseum in Zeist komt een noodopvang voor maximaal 650 vluchtelingen. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) mag de
locatie tot uiterlijk maart 2019 gebruiken. Dat hebben de gemeenten Soest, Zeist en het COA met elkaar afgesproken.
Het maximale aantal tijdelijke bewoners is nu met honderd verminderd. Het COA richt de komende weken het oude officiershotel in als noodopvang voor gezinnen, maximaal honderdvijftig mensen. Daarna wordt een museumhal ingericht voor driehonderd alleenreizende vluchtelingen. Aan het eind van het jaar moet er ruimte zijn voor nog eens tweehonderd mensen. Over anderhalf jaar wordt bekeken of de noodopvang nog anderhalf jaar langer openblijft.
Soest en Zeist vlogen elkaar vorige week in de haren, toen Zeist eenzijdig met het COA afspraken had gemaakt over noodopvang in het oude museum. Het terrein ligt weliswaar in de gemeente Zeist, maar op de rand van het dorp Soesterberg in de gemeente Soest.
Het centrum van Zeist is kilometers ver weg. Soesterberg is maar een klein dorp, dat de druk van zoveel vluchtelingen naast het bestaande asielzoekerscentrum voor 350 mensen niet aan zou kunnen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.