Te veel steunbetuigingen bij bestormde opvang Woerden

WOERDEN - Bij de vluchtelingenopvang in Woerden worden zaterdag veel spullen, eten en bloemen gebracht, door mensen die hun steun willen betuigen aan de vluchtelingen. De gemeente vraagt mensen daar voorlopig mee te stoppen.
De gemeente noemt het gebaar hartverwarmend, maar vraagt de mensen geen spullen meer te brengen. Wel is er volgens de gemeente behoefte aan rolkoffers, grote tassen en schoenen. De vrijwilligers die de giften uitzoeken kunnen de grote hoeveelheid niet aan, stelt de gemeente. Via de liveblog op de website van Woerden kunnen bewoners volgen aan welke spullen behoefte is.
"Het is goed om te zien dat na gisteravond ook warme geluiden van onze inwoners komen. Toch wil ik u oproepen niet naar de opvanglocatie te komen. De vluchtelingen hebben nu vooral behoefte aan rust", reageert burgemeester Molkenboer.
Vrijdagavond werd in Woerden een vluchtelingenopvang bestormd door een groep mensen met bivakmutsen. Ze gooiden vuurwerkbommen en eieren en duwden hekken omver. Elf mannen zijn aangehouden.

Verslaggever Kees Hoogendijk vanuit Woerden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.