"Inzet politie bij opvang kan lokaal problematisch worden"

PROVINCIE UTRECHT - De inzet van extra agenten ter beveiliging van noodopvanglocaties voor asielzoekers kan lokaal leiden tot capaciteitsproblemen bij de politie. Mogelijk komen andere politietaken dan op de plank te liggen want "je kunt een politiemens maar een keer inzetten."
Een woordvoerder van de landelijke politie zegt dat zondagochtend na berichtgeving in de Telegraaf. Daarin zegt voorzitter Bernt Schneiders van het Nederlands Genootschap voor Burgemeesters dat gemeenten met opvanglocaties het moeilijk krijgen met de beveiliging omdat de politie er nauwelijks capaciteit voor heeft. Schneiders reageert daarmee op de bestorming van de noodopvang in Woerden. Hij wil dat het beveiligingsniveau bij noodopvanglocaties omhoog gaat.

PRIORITEITEN

"We moeten keuzes maken en prioriteiten stellen zoals dat ook in bedrijven moet", stelt een woordvoerder van de landelijke politie. "Goed overleg op lokaal niveau van de driehoek politie, Openbaar Ministerie en de lokale overheden is daarbij belangrijk."
Grote problemen bij de nationale politie voorziet hij niet. Inzet is voor een deel meerdere jaren vooruit gepland en kan bijgesteld worden. De nationale eenheid kan makkelijker schakelen dan regionale korpsen. Een grote puinhoop waar voorzitter Geert Priem van de Algemene Nederlandse Politievereniging volgens de Telegraaf voor waarschuwt, verwacht de nationale politie niet.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.