Gevluchte belagers noodopvang Woerden nog niet gepakt

WOERDEN - De politie is zondag nog bezig met het verhoren van de elf verdachten die zijn opgepakt na de bestorming van een sporthal met asielzoekers, vrijdagavond in Woerden. De verhoren en het verzoek aan getuigen om tips hebben nog nog niet geleid tot aanhouding van de vermoedelijk negen andere belagers die wisten te ontkomen.
Twintig mannen, in het zwart gekleed en onherkenbaar door bivakmutsen, bestormden de hal waar 150 vluchtelingen, onder wie 51 kinderen, tijdelijk zijn ondergebracht. Premier Mark Rutte, staatssecretaris Klaas Dijkhoff van asielbeleid en nagenoeg alle politieke partijen zeiden zaterdag dat de daders hard moeten worden aangepakt.
"We hebben informatie gekregen die er hopelijk toe leidt dat we die lieden snel achterhalen", aldus een politiewoordvoerder. Veel meer wilde hij niet over de zaak kwijt in verband met het lopende onderzoek.
Ook het Openbaar Ministerie (OM) liet in de loop van de dag desgevraagd weten voorlopig niet met informatie naar buiten te komen. "We zijn druk bezig met het onderzoek en daarin moet nog heel wat gebeuren", zei een woordvoerster. "De elf aangehouden verdachten zitten zeker nog tot en met maandag in voorlopige hechtenis."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.