Pegida: We komen binnen drie weken terug naar Utrecht

UTRECHT - De anti-islamitische beweging Pegida wil binnen drie weken terugkomen naar Utrecht voor een nieuwe demonstratie. Dat heeft de voorzitter van Pegida Nederland gezegd tegen RTV Utrecht.
De voorzitter, die zichzelf Edwin Utrecht noemt, is boos op de gemeente omdat er zondagmiddag tegendemonstranten naar de manifestatie van Pegida kwamen. Dit leidde tot opstootjes op en rond het Vredenburg.

SCHANDALIG

"Er is duidelijk van te voren een afspraak gemaakt: wij demonstreren op het Vredenburg, zij op Janskerkhof. Dat is 400 meter. Ik kan niet begrijpen dat de politie het 400 meter toelaat dat mensen hier heen lopen. Ik vind het schandalig."
De voorzitter kondigt aan op korte termijn terug te keren naar de stad. "We hadden een volgende demonstratie graag in een andere stad willen doen, maar we komen nu terug naar Utrecht, ik denk binnen twee a drie weken." Hij heeft er vertrouwen in dat de gemeente toestemming zal geven voor een tweede demonstratie.

EVALUATIE

Burgemeester Jan van Zanen laat in een reactie weten dat de gemeente de dag gaat evalueren. Volgens hem heeft de politie zeer adequaat opgetreden. "De inzet is erop geweest om twee demonstraties mogelijk te maken en ook nog in de binnenstad."

Pegida: We komen binnen drie weken terug naar Utrecht
Jan van Zanen: Inzet was gericht op mogelijk maken van twee demonstraties

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.