Ambulancepersoneel gaat opnieuw staken

UTRECHT - Ambulances rukken maandag en woensdag tussen 12.00 en 16.00 uur onder meer in de regio Utrecht alleen voor spoedgevallen uit. Al het geplande vervoer vervalt als gevolg van een staking die vakbond FNV Zorg & Welzijn zondag heeft aangekondigd.
Afgelopen woensdag werd al net zo'n actie gehouden, maar dat heeft nog niet geleid tot een nieuw cao-akkoord. Daarom gaan de vakbonden op herhaling. Ambulancemedewerkers zitten al tien maanden zonder cao. Zij willen onder meer koopkrachtverbetering en betere arbeidsomstandigheden.
De actie beperkt zich niet tot Utrecht. Ook de regio's Amsterdam, Rotterdam, Noord-Holland Noord, Kennemerland, Noord-Oost Gelderland en Gelderland Zuid doen mee aan de staking. In Zuid-Holland Zuid en Flevoland gebeurt dat alleen op de woensdag.
De werkonderbreking van vorige week was volgens FNV de eerste landelijk staking van ambulancepersoneel ooit. De vakbond herhaalde zondag de waarschuwing dat de acties doorgaan totdat werkgever Ambulancezorg Nederland (AZN) akkoord gaat met een "fatsoenlijke" cao.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.