Gemeentes hijsen regenboogvlag voor Coming Out Day

Minister Jet Bussemaker hees maandagochtend de regenboogvlag in Den Haag.
Minister Jet Bussemaker hees maandagochtend de regenboogvlag in Den Haag. © ANP, Robin van Lonkhuijsen
PROVINCIE UTRECHT - Veel Utrechtse gemeentes hangen maandag de regenboogvlag uit in het kader van Coming Out Dag. Die dag is in het leven geroepen om de acceptatie van homoseksuelen te bevorderen.
Onder meer de gemeentes Utrecht en Amersfoort en het provinciehuis hebben een regenboogvlag opgehangen. Die vlag staat symbool voor lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders.
"Utrecht komt vandaag uit de kast", twitterde de gemeente maandagochtend. "Een stad waar iedereen mag zijn wie hij of zij is. En daar zijn we trots op."
Niet alleen gemeentehuizen hesen de vlag, ook het politiebureau in Maarssen, de Hogeschool Utrecht in Amersfoort en de Onze Lieve Vrouwetoren in diezelfde stad laten zien dat ze homo's accepteren.
Zondag al waren tal van activiteiten ter gelegenheid van Coming Out Dag. Op Twitter gebruiken veel mensen de hashtag #comingoutdag2015.

COC

Volgens homobelangenorganisatie COC benadrukt Coming Out Dag dat "iedereen het hele jaar door zichzelf moet kunnen zijn, zich geaccepteerd en sociaal veilig moet kunnen voelen. Op school, op straat, op het werk, in de zorg, in de sport, in de eigen sociale kring of waar dan ook."
Dit jaar hijst landelijk een recordaantal van bijna zeventig gemeenten de regenboogvlag van de homobeweging op het stadhuis.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.