Onderzoek naar echtgenoot van vermoorde lerares afgerond

WIJK BIJ DUURSTEDE/LANGBROEK - Het politieonderzoek naar de 49-jarige Pieter B. uit Langbroek die wordt verdacht van het doodsteken van zijn eigen vrouw is afgerond. Dat bleek maandagmiddag tijdens een pro-formazitting in de Utrechtse rechtbank.
De man zou de 49-jarige docente Fransis Plompen op 25 juni hebben omgebracht na een ruzie in hun woning aan de Bovenwijkerweg in buurtschap De Steenen Brug (gemeente Wijk bij Duurstede). Nadat zijn vrouw was overleden, gaf hij zich aan bij de politie. Volgens buurtbewoners had de man psychische problemen.
De tragische gebeurtenis bracht een schok teweeg in het buurtschap. Burgemeester Tjapko Poppens van Wijk bij Duurstede bezocht de bewoners na het incident. De school waar het slachtoffer werkte, het Minkema College in Woerden, legde de toetsweek stil, hing de vlag halfstok en organiseerde een herdenking. Fransis Plompen werkte al 22 jaar op het Minkema en gold daar als het 'zonnetje in huis'.
De verdachte was maandag aanwezig tijdens de zitting en ging oogcontact met familieleden van het slachtoffer niet uit de weg toen hij de rechtszaal verliet. Op 8 december wordt de zaak inhoudelijk behandeld. 

Terugblik op de zaak

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.