"Provincie heeft potentie mee te groeien met digitalisering"

PROVINCIE UTRECHT - De provincie Utrecht heeft voldoende aanpassingsvermogen om in te spelen op de digitalisering. Dat stelt het economisch bureau van ING in een maandag gepubliceerd rapport op basis van een eigen studie naar de invloed van digitalisering op de Nederlandse economie.
Onder digitalisering worden snellere chips verstaan, het gebruik van 'big data' zoals klantgegevens en transactiedata en het verbinden van apparaten met internet om gegevens uit te wisselen. Deze technologieën zullen een grote impact hebben op de economie van ons land, meer dan robotica, 3D-printen, alternatieve energie en nieuwe materialen, verwachten de economen van de bank.

DYNAMISCH

De Randstadprovincies Utrecht, Zuid-Holland, Noord-Holland en Noord-Brabant en Flevoland hebben voldoende aanpassingsvermogen om hierop in te spelen. Ze beschikken over een dynamisch bedrijfsleven en een relatief hoogopgeleide en jonge beroepsbevolking.
Zeeland, Limburg, Overijssel, Drenthe en Friesland werken met een lager opgeleide en oudere beroepsbevolking en een minder dynamisch bedrijfsleven. Zij zullen meer moeite hebben met de veranderingen die op komst zijn. Hier ligt voor overheden, onderwijs en bedrijfsleven een uitdaging om ook deze provincies vooruit te brengen, stelt het ING-bureau.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.