Qbuzz naar de rechter om staking OV in Utrecht

UTRECHT - Qbuzz Utrecht stapt naar de rechter vanwege de aangekondigde OV-staking van FNV donderdag. De driehonderd U-OV bussen en trams van Qbuzz zullen die ochtend niet rijden.
Qbuzz vindt de aangekondigde staking van FNV buitenproportioneel en probeert via de kortgedingrechter te voorkomen dat het doorgaat. "We betreuren de werkonderbreking. Niet alleen omdat Qbuzz geen partij is in de kwestie, maar vooral omdat de actie meer dan 125.000 reizigers en vele scholen en bedrijven in en rond Utrecht raakt. De impact is te groot", laat het vervoersbedrijf weten.

VEILIGHEID

Hoewel de oproep van FNV om het werk neer te leggen zich richt tot de medewerkers die zorgen voor het openbaar vervoer in de stad Utrecht, is Qbuzz genoodzaakt om tijdens een staking alle U-OV bussen en trams in de regio stil te leggen. Anders kan het de veiligheid van haar chauffeurs en reizigers niet garanderen, meldt het bedrijf.
De zaak dient woensdagmiddag. Vanaf dinsdag waarschuwt Qbuzz passagiers voor de mogelijke staking. Qbuzz adviseert reizigers om voor alternatief vervoer te zorgen of later van huis te gaan voor als het donderdag toch doorgaat. Het busbedrijf verwacht dat het openbaar vervoer rondom Utrecht dan zeker tot 10.30 uur onregelmatig zal rijden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.