Verdachten bestorming opvang Woerden langer vast

WOERDEN - De elf verdachten van het bestormen van een sporthal met asielzoekers in Woerden, blijven drie dagen langer vastzitten. Dat heeft de rechter-commissaris dinsdag bepaald, nadat het Openbaar Ministerie (OM) had verzocht de groep nog niet op vrije voeten te stellen. Volgens de rechter-commissaris is hun aanhouding terecht.
Zo'n twintig mannen, met zwarte kleren aan en bivakmutsen op, bestormden vrijdagavond sporthal Snellerpoort. Daar werden op dat moment 150 vluchtelingen opgevangen, onder wie 51 kinderen. De mannen gooiden onder meer met vuurwerk en eieren. Het is nog niet precies duidelijk waarvan ze worden beschuldigd.
Het OM liet maandag al weten dat het meer tijd nodig heeft voor het onderzoek. De vluchtelingen verlaten dinsdag de noodopvang in Woerden. Ze gaan met bussen naar Veenhuizen, waar ze in een reguliere locatie van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) worden opgevangen.
Premier Mark Rutte bezocht de sporthal zaterdagmiddag en heeft de vluchtelingen beloofd dat er alles aan wordt gedaan om hun veiligheid te garanderen. Rutte, staatssecretaris Klaas Dijkhoff en nagenoeg alle politieke partijen hebben bovendien gezegd dat de daders van de bestorming van de sporthal hard moeten worden aangepakt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.