Bijeenkomst Rijkswaterstaat over geluidsschermen A12 en A27

UTRECHT - Rijkswaterstaat organiseert dinsdagavond een informatiebijeenkomst in Utrecht over de verbreding van de Ring Utrecht. Omwonenden van de plekken waar de A12 en A27 verbreed worden, mogen meedenken over de geluidsschermen.
De snelwegen krijgen op de Ring Utrecht extra rijstroken en dat levert meer lawaai op. Omwonenden kunnen zien wat de mogelijkheden zijn qua geluidsscherm en mogen daar hun mening over geven. Donderdag wordt de bijeenkomst herhaald voor omwoners die dinsdag verhinderd zijn.

BEGROEID

Volgens Rijkswaterstaat zijn de mogelijkheden talloos. "Je kunt denken aan combinaties van een doorzichtig of dicht scherm. Als je een heel hoog scherm hebt, kun je ervoor kiezen om de bovenkant open te laten. Op die manier komt daglicht de woonwijk in, maar is de onderkant groen begroeid zodat je de weg niet ziet", zegt een projectmedewerker.
Behalve over de geluidsschermen zullen de avonden ook gaan over de vormgeving van de onderdoorgangen bij de Kromme Rijn, Weg tot de Wetenschap en de Archimedeslaan.
Op de Ring Utrecht komt veel doorgaand en regionaal verkeer samen. Hierdoor ontstaan problemen, zoals files, geluidsoverlast en verslechtering van de luchtkwaliteit. Rijkswaterstaat legt de extra rijstroken aan om de drukke verkeersstromen te scheiden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.