Prinses Margriet bij 70-jarig bestaan Unie van Vrijwilligers Amersfoort

AMERSFOORT - De Unie Van Vrijwilligers Nederland heeft dinsdag haar 70-jarige jubileum in Amersfoort gevierd. De oudste vrijwilligerscentrale van Nederland werd gefeliciteerd door beschermvrouwe prinses Margriet.
Van de negenduizend vrijwilligers die zijn aangesloten bij de Unie waren er dinsdag driehonderdvijftig aanwezig. Op het feest in Amersfoort sprak prinses Margriet hen toe. Ook burgemeester Bolsius van Amersfoort hield een toespraak.

ISOLEMENT

Volgens de Unie worden vrijwilligers steeds waardevoller. "Er zijn een kleine driemiljoen vrijwilligers in Nederland, op alle mogelijke terreinen. Het is een grote economische factor in de maatschappij", zegt John Voetman, voorzitter van UVV. "We richten ons op de eenzame en kwetsbare mens. We proberen invulling te geven aan hun week, door ze een dagdeel uit hun isolement te halen. Ze kijken er naar uit, daar doe je het voor."
De vrijwilligers van de UVV helpen mensen thuis en in het ziekenhuis, bijvoorbeeld met boodschappen doen, wandelen of hulp met de administatie.
De provincie Utrecht doet het goed op vrijwilligersgebied. Meer dan de helft van de Utrechters helpt wel eens op een school of een sportvereniging.

Voorzitter John Voetman over het belang van vrijwilligersfuncties.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.