Utrecht genomineerd voor Fietsstad 2016

UTRECHT - Utrecht is door de Fietsersbond genomineerd voor Fietsstad 2016. De gemeente kan de titel goed gebruiken om zo nog meer inwoners aan het fietsen te krijgen.
Utrecht werd dinsdag tijdens de bekendmaking van de nominatie geprezen om de maatregelen die de stad neemt om fietsen te stimuleren, zoals de grote fietsenstallingen en snelle fietsroutes. Een aandachtspunt volgens de Fietsersbond zijn de werkzaamheden aan de stad die het fietsen bemoeilijken.

GOUDMIJN

Thema van de verkiezing is 'Bikenomics: de fiets als goudmijn' en draait om de economische waarde van de fiets. Fietsen leidt tot een betere gezondheid en betere luchtkwaliteit. Fietsers en fietskoeriers besparen op brandstofkosten en ruimte in de stad.
Utrecht wil de titel Fietsstad 2016 graag in de wacht slepen om de fietsenergie die door de Tourstart is ontstaan vast te houden. Wethouder Lot van Hooijdonk is enthousiast over de nominatie: "Wij hopen dat deze verkiezing een extra stimulans levert aan de ontwikkeling van het fietsklimaat in de stad maar vooral ook voor de Utrechtse Bikenomics".

FIETSBRUG

Als het aan Utrecht ligt, wordt de fiets het belangrijkste vervoersmiddel in de stad. De gemeente werkt nog aan een nieuwe fietsbrug over het Amsterdam Rijnkanaal tussen Leidsche Rijn en Oog in Al en de grootste fietsenstalling ter wereld in het Stationsgebied.
In mei 2016 wordt bekend welke van de vijf genomineerde steden er met de titel 'beste fietsstad van Nederland' vandoor gaat. Naast Utrecht zijn ook Goes, Nijmegen, Maastricht en Groningen kanshebber op de titel.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.