Utrecht huldigt Dafne Schippers

UTRECHT - Dafne Schippers wordt woensdagmiddag door burgemeester Jan van Zanen gehuldigd in het Utrechtse Spoorwegmuseum. De 23-jarige atlete werd in augustus in Peking wereldkampioen op de 200 meter sprint. Een paar dagen eerder pakte ze zilver op de 100 meter.
De gemeente had Schippers een officiële huldiging beloofd, maar vanwege haar wedstrijdprogramma en vakanties kon de topatlete niet eerder tijd vrijmaken. De huldiging is gratis en voor iedereen toegankelijk. De organisatie roept kinderen op om in sportkleding te komen.
Het programma begint om 15.00 uur met een sportieve warming-up. Om 15.50 uur wordt Dafne Schippers feestelijk onthaald op perron Maliebaan door de burgemeester en een erehaag van kinderen. Aansluitend daarop worden de NK-Jeugdkampioenen van de Utrechtse verenigingen Hellas, U-Track en Phoenix gehuldigd. Om 16.15 uur vindt de officiële huldiging van Schippers plaats. Daarna kunnen fans met de atlete op de foto.

UITZONDERLIJK

Nationale en internationale media volgden de Utrechtse Schippers de afgelopen maanden met veel belangstelling. Het is uitzonderlijk dat een blanke vrouw zo goed presteert op nummers die vooral door donkere atletes worden gewonnen.
dat Schippers won in Peking, was dan ook een doorbraak in de atletiekwereld. Haar tijd van 21.63 op de 200 meter was de vierde tijd ooit gelopen door een vrouw.
De wereldpers vond dit zo opmerkelijk, dat Schippers na afloop tijdens de persconferentie direct vragen kreeg over dopinggebruik. "Ik weet van mezelf dat ik schoon ben en alle controles heb gehad", reageerde de Utrechtse.

DEELNAME

Dafne Schippers is al zeker van deelname aan het WK indooratletiek en het EK outdoor in 2016. Technisch directeur Ad Roskam heeft de Utrechtse topatlete voorgeselecteerd voor beide toernooien. Zij hoeft dus niet te voldoen aan de limiet van de Atletiekunie. Het WK indoor is van 17 tot en met 20 maart in het Amerikaanse Portland. Het EK outdoor vindt van 6 tot en met 10 juli plaats in Amsterdam.
Schippers verdiende haar bevoorrechte positie door haar prestaties bij de titeltoernooien in dit jaar. De Utrechtse veroverde het goud op de 60 meter bij het EK indoor in Praag en de twee medailles bij het WK in Peking. Ze is ook al geplaatst voor de Olympische Spelen in augustus 2016 in Rio de Janeiro.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.