Rover baalt van staking OV Utrecht

UTRECHT - Reizigersorganisatie Rover is niet blij dat er donderdagochtend hoogstwaarschijnlijk geen stadsbussen en trams in Utrecht zullen rijden. Dat is het gevolg van een staking die de FNV eerder heeft aangekondigd.
De reizigersorganisatie baalt ervan dat de staking gebruikt wordt om een conflict over pensioenrechten over de rug van de reiziger uit te vechten. "Het gaat niet om het openbaar vervoer, het gaat om het salaris van de ambtenaren", aldus Chris Vonk.

STUDENTEN

Ook Student & Starter vindt het jammer dat reizigers het donderdagochtend moeilijk krijgen. "Het recht van staking staat natuurlijk buiten kijf, mensen moeten voor hun eigen rechten kunnen opkomen. Maar of het nou een handig moment is, in de middag was iets prettiger geweest", zegt raadslid Steven Menke.
Volgens Menke treft de staking een meerderheid van de studenten. "Het is jammer dat van de 70.000 studenten die in Utrecht studeren er 40.000 niet in Utrecht wonen dus met het openbaar vervoer komen, dus die gaan hun college missen."

Rover baalt van staking OV Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.