PvdA, GL: Onderzoek naar afsluiting Weerdsingel

UTRECHT - PvdA en GroenLinks in Utrecht willen laten onderzoeken wat de effecten zijn van het afsluiten van de Weerdsingel. Vanwege werkzaamheden is de weg tijdelijk dicht. Eerder wilden PvdA en GroenLinks de weg permanent afsluiten, maar daar stak de VVD een stokje voor.
Bij de Monicabrug wilden de fracties de weg tussen Paardenveld en Oudenoord permanent afsluiten om zo automobilisten te dwingen een andere route te kiezen, zoals via de Marnixlaan. Dat zou beter zijn voor de luchtkwaliteit in de binnenstad.
Op verzoek van coalitiepartij VVD zijn die plannen aangepast zodat de Weerdsingel toch toegankelijk blijft voor doorgaand verkeer. Wel staan verkeerslichten langer op rood. Dat leidt tot lange files in onder meer de Kaatstraat.
Nu de weg wegens werkzaamheden tijdelijk dicht is, is het volgens PvdA en GroenLinks een uitgelezen moment om te kijken of de Weerdsingel alsnog permanent zou kunnen worden afgesloten. Omwonenden en ondernemers vroegen om een dergelijk onderzoek.
De weg gaat dicht omdat de aansluiting met de nieuwe wegen op Paardenveld beter moet. Ook komt er een extra fietspad. Voor auto's blijft minder ruimte over. Op 8 november moet de Weerdsingel weer opengaan.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.