Gemeenten zoeken samen naar opvang vluchtelingen

PROVINCIE UTRECHT - Gemeenten in de regio gaan nauwer samenwerken bij de opvang van vluchtelingen. Dat hebben burgemeesters van veel regiogemeenten met elkaar en met de provincie afgesproken.
Er werd al samengewerkt bij de crisisnoodopvang in sporthallen, maar gemeenten en provincie gaan nu samen op zoek naar zowel tijdelijke als meer duurzame opvang. Ook de veiligheidsregio, politie en de GGD worden bij het overleg betrokken.
De gemeenten gaan ervan uit dat het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) met nieuwe verzoeken komt om vluchtelingen op te vangen. Ze willen daarom snel informatie van het Rijk over de te verwachten toestroom.
Of de cijfers over de instroom er komen is maar de vraag. Premier Rutte zei woensdag in de Tweede Kamer dat hij niet wil vooruitlopen op de mogelijke aantallen asielzoekers die volgend jaar in Nederland zullen aankloppen.
De afgelopen weken zijn vluchtelingen in al veel gemeenten opgevangen. In veel gevallen ging het om crisisopvang van enkele dagen tot een week.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.