Mogelijk hotelbedden in station Woerden

WOERDEN - De NS kijkt of een deel van het station van Woerden op termijn ruimte kan bieden aan een paar hotelkamers. Een vleugel van het monumentale gebouw staat momenteel leeg.
Het spoorwegbedrijf heeft een lijst met zo'n veertig oude stations waar ruimte leeg staat. Ook Woerden staat op die lijst. De ambitie is om die gebouwen een nuttige herbestemming te geven. ''Onze reizigers geven aan dat ze het fijn vinden als er bedrijvigheid is op stations.''
Toch zullen de hotelkamers er niet op korte termijn al komen. De NS benadrukt dat als Lloyds kamers bij het Woerdense station wil inrichten, eerst het plan bij station Muiderpoort helemaal moet zijn uitgewerkt. De NS benadrukt dat het zelf niet in de hotelbusiness gaat. ''Lloyds is verantwoordelijk voor de exploitatie. Dat staat verder los van de NS. Het zit echt nog in de planfase'', aldus de woordvoerder.

ANDERE HOTELS

In Woerden zijn ook al plannen voor een nieuw Van der Valkhotel langs de A12. Het Best Western Hotel aan de Utrechtsestraatweg is recent verbouwd en gaat binnenkort open. In het Stadshotel in het centrum zijn ook al kamers gerealiseerd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.