Crècheleidster vergeet dreumes op speelplaats

VLEUTEN - Een medewerkster van kinderdagverblijf de Tovertuin in Vleuten heeft per ongeluk een veertien maanden oud jongetje buiten laten staan. De vrouw is daarom overgeplaatst naar een groep met oudere kinderen.
De kindje, dat nog niet zelf kan lopen, werd vergeten toen de rest van de groep naar binnen ging. Hij zat op een terrein dat niet toegankelijk is voor onbevoegden. De Tovertuin schat dat de dreumes ongeveer tien minuten alleen buiten was, toen een andere medewerker hem vond.
Het incident gebeurde begin oktober. De Tovertuin heeft alle ouders per mail op de hoogte gebracht van het incident.
Esther Verheul, manager van de Tovertuin, benadrukt dat het kind geen gevaar heeft gelopen. "Het terrein waar het jongetje zat is afgesloten met twee hekken, daar komen geen vreemden."

MAATREGELEN

Toch neemt het kinderdagverblijf maatregelen naar aanleiding van het incident. De verantwoordelijke crècheleidster, die niet in vaste dienst werkt bij de Tovertuin, is overgeplaatst naar een groep met oudere kinderen. "Dat hebben we in goed overleg besloten", zegt Verheul.
Ook gaat de crèche in gesprek met de eigen werknemers om zulke incidenten in de toekomst te voorkomen. "Het gaat om een individuele medewerker die een fout heeft gemaakt. Wij gaan er alles aan doen om te voorkomen dat dit weer gebeurt."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.