Hulpdiensten oefenen in Stadsbaantunnel LR

UTRECHT - Hulpdiensten hebben donderdagmiddag een paar uur geoefend in de Stadsbaantunnel. Deze tunnel ligt parallel aan de A2-tunnel, onder Leidsche Rijn Centrum. De tunnel kan niet in gebruik worden genomen zonder dat er eerst uitgebreid is geoefend.
Doel van de oefening was om verbeterpunten te vinden, zegt de gemeente. Die worden verwerkt in het zogeheten 'incidentbestrijdingsplan' voor de Leidsche Rijn en Stadsbaantunnel.
Er is een brand nagespeeld met rookmachines en er waren enkele acteurs aanwezig die slachtoffer speelden. Aan de oefening deden de brandweer, ambulancediensten, politie, gemeente Utrecht en Rijkswaterstaat mee.
Rijkswaterstaat was betrokken omdat die de Stadsbaantunnel gaan bedienen voor de gemeente Utrecht. Ook zijn wegbeheerders van Rijkswaterstaat vaak als eerste bij een ongeluk ter plaatse.
De tunnel is bijna 500 meter lang, heeft 2 keer 2 rijbanen en is alleen bedoeld voor bestemmingsverkeer van en naar de woningen, de circa 130 winkels en 15 restaurants die in Leidsche Rijn Centrum komen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.