Utrechtse tv-makers grijpen naast Televizier-Ring

UTRECHT - De Utrechtse mannen van Streetlab (KRO-NCRV) hebben hun nominatie voor de Televizier-Ring niet kunnen verzilveren. SynDROOM van Johnny de Mol werd donderdagavond uitgeroepen tot het beste televisieprogramma van het jaar. In Carré werd de Televizier-Ring voor de vijftigste keer uitgereikt.
De Mol zei dat de prijs vooral was voor "de boys die hier naast mij staan". Hij doelde daarmee op de jongens met het downsyndroom. "We maken dit programma met veel liefde, respect en vooral heel veel humor. Dat zijn dingen die de laatste tijd ver te zoeken zijn in onze maatschappij."
Streetlab was samen met Expeditie Robinson (RTL5) één van de kanshebbers voor een Gouden Televizier-Ring. Het semi-wetenschappelijke televisieprogramma van Utrechters Daan Boom, Jasper Demollin, Stijn van Vliet en Tim Senders werd door tv-kijkers boven programma's als Heel Holland Bakt en RTL Late Night genomineerd.
Het programma debuteerde vorig seizoen op de Nederlandse televisie. Vier jeugdvrienden testen elkaar en argeloze voorbijgangers in sociale experimenten en dat levert vaak grappige en spannende situaties op. Zo baarde Stijn van Vliet in maart opzien toen hij op het trainingsveld van FC Utrecht doordrong.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.