Jutphasebrug dicht voor verkeer door werkzaamheden

UTRECHT - Rijkswaterstaat voert dit weekend groot onderhoud uit aan de Jutphasebrug over het Amsterdam-Rijnkanaal richting Nieuwegein. De brug is het hele weekend afgesloten voor verkeer.
Automobilisten en fietsers die gebruik willen maken van de Jutphasebrug tussen Nieuwegein en het zuiden van Utrecht, moeten dit weekend omrijden via de naastgelegen Prins Clausbrug tussen Papendorp en Kanaleneiland. De trams tussen Utrecht en Nieuwegein en IJsselstein rijden wel.
Bij de Jutphasebrug werd in mei 2014 een hulpbrug geplaatst, zodat de originele brug kan worden opgeknapt. Dat is nu klaar en daarom wordt de geverfde en versterkte Jutphasebrug weer teruggelegd. De vernieuwde brug is bijna een halve meter hoger voor het scheepvaartverkeer.
De afsluiting voor het verkeer gaat vrijdagavond om 21.00 uur in en moet maandagochtend voor de ochtendspits voorbij zijn. Van vrijdagavond tot zaterdagochtend kunnen geen schepen passeren.

FIETSERS

Voor fietsers komt er een alternatieve omleidingsroute. De Fietsersbondafdelingen Utrecht en Nieuwegein vinden de geplande omleidingsroute voor fietsers tijdens het vervangen van de Jutphasebrug onacceptabel lang.
Aannemer KWS Infra en opdrachtgever Rijkswaterstaat willen fietsers komend weekend zes kilometer laten omrijden. Volgens de Fietsersbond kan dat ]veel korter. De bonden gaan eigen omleidingsbordjes ophangen.

Projectmanager Michel Oude Essink van Rijkswaterstaat over afsluiting van de Jutphasebrug.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.